Suroviny

Med

získáváme na výrobu naší medoviny především od vlastních včelstev. Ty máme umístěna na několika lesních stanovištích, v krásném a hlavně čistém prostředí naší Vysočiny. Vzhledem ke zvýšenému odbytu medoviny nakupujeme další med od dobrých včelařů, kteří dávají záruku, že dodají med té nejlepší kvality.

Voda

Není žádným tajemstvím, že voda zásadním způsobem ovlivňuje chuť výsledného produktu. Najít vodu, která by svým složením vyhovovala výrobě medoviny, není proto vůbec snadné, když navíc musí být vhodná i pro dobré prokvašení.

Byliny a koření

nakupujeme ze specializovaných velkoobchodů jako čistý přírodní produkt a dle našich receptur z nich tvoříme výluhy.

Ořechový a mandlový výluh spolu s višňovým sirupem

dodávají specializované potravinářské firmy, které zaručují kvalitu i přírodní původ.

Kvasinky a živná sůl

Pro výrobu nelze použít jakékoliv kvasinky, ale jen ty, které mají schopnost prokvášet hustý medový roztok. Dnes máme ověřené takové kvasinky, které pracují optimálně při teplotách okolo 17 °C. To dává oproti původním kvasinkách, kde kvasná teplota musela být trvale nad 20°C, záruku zachování aromatických látek z medu.