Pro ty, kdo dávají přednost méně sladké až lehce hořké medovině, jsme připravili medovinu s mandlovou příchutí. Lahodnou chuť mandlí vytváříme pomocí výluhu z mandlí a přírodního mandlového aroma. Vytříbenou chuť tohoto nápoje ocenila i odborná komise na soutěži Regionální potravina kraje Vysočina, kde jsme v roce 2010 získali vítězství v soutěži za nejlepší alkoholický nápoj.
Vtisknout medovině tu „pravou“ skořicovou příchuť pro nás představovalo práci na velmi dlouhou dobu. Díky pečlivému zkoušení různých skořicových výluhů jsme nakonec mohli našim zákazníkům představit medovinu, která oslovila i komisi soutěže Regionální potravina kraje Vysočina a tato medovina se tak stala vítězným alkoholickým nápojem pro rok 2018.
Tato medovina je naším příspěvkem pro všechny ty, kteří požadují výrobky v bio kvalitě. Suroviny pro výrobu této medoviny pochází z různých koutů světa, med dovážíme z Transylvánie a byliny a koření pochází například z Madagaskaru, Nového Zélandu nebo ze Srí Lanky.
Bio medovina je pro nás zejména cenná tím, že jsme byli prvními a jedinými výrobci přírodní medoviny v kvalitě bio v České republice.
Vznikla na základě prostudování velmi starých receptur našich předků. V těchto listinách se uvádí, že jde dokonce o kombinaci základních surovin spolu s 21 druhy koření a bylin, které byly v dávné minulosti používány na výrobu medovin pro královské hostiny. Velice jsme ocenili vynalézavost našich předků a původní recepturu jsme uvedli v život. Dodrželi jsme i velmi důležitou podmínku pro vznik jemné a vyrovnané chuti, a tím je dlouhodobé zrání v dubových sudech.
Výsledná plná chuť vyzrálé medoviny již nadchla nejednoho znalce dobrého pití, ve specializované prodejně medovin v Praze je dokonce nejprodávanější ze všech českých a slovenských medovin.
Jiří Sláma
Chlístov 11
58001 Havlíčkův Brod
Telefon: 777 242 826
info@medovinazvysociny.cz